Ország-világ

2020.08.12. 22:02

Hamarosan a közösségi terjedés fázisába léphet a járvány

Továbbra is fontos a felelősségteljes magatartás, a higiéniai szabályok betartása, főként az alapos kézmosás, a távolságtartás és a szájmaszk használata.

A koronavírus örökítőanyaga egyre inkább kimutatható a szennyvízben, így a koronavírus-fertőzés hamarosan a közösségi terjedés fázisába léphet – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán szerda este.

A vizsgálatokból arra lehet következtetni – figyelmeztetett Pándics Tamás –, hogy egyre több lesz a fertőzött, a növekedés mértéke viszont nagyban függ a lakosságtól.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy továbbra is fontos a felelősségteljes magatartás, a higiéniai szabályok betartása, főként az alapos kézmosás, a távolságtartás és a szájmaszk használata.

Egyre több a koronavírus örökítőanyaga a szennyvizekben

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint a 32. héten Budapesten és Debrecenben is enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében. Viszont a szennyvízvizsgálatok által előre jelzett közösségi terjedés felgyorsulása megelőzhető a továbbra is érvényben lévő járványügyi megelőző szabályok betartásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában