Ország-világ

2020.08.11. 15:15

A Gyurcsány-kormány fő bűneire emlékeztet a Fidelitas

A Fidelitas Felvilágosító kampányba kezdett Balatonlellén a Fidelitas azért, hogy felhívja a Demokratikus Koalíció (DK) nyári egyetemére érkező fiatalok figyelmét arra, mi történt a pártelnök, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején – jelentette be Illés Boglárka, a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke az egyik balatonlellei strand előtt tartott sajtótájékoztatóján kedden.

A kampány részeként a strandbejárat közelében elhelyezett óriáskivetítőn mutatnak be a 2006-os kormányellenes tüntetéseken készült, a rendőri brutalitásról szóló képsorokat, és hangfalakból hallható Gyurcsány Ferenc elhíresült őszödi beszéde.

A sajtótájékoztató alatt féltucatnyi fiatal tartott egy-egy képet, amelyek a DK elnökének kormányzása alatti visszásságokat, megvonásokat kívánták felidézni.

Illés Boglárka azt mondta, hogy amikor Gyurcsány Ferenc vezette a kormányt, egyebek közt

  • „egekbe szökött” az államadóság,
  • elvették a 13. havi nyugdíjat,
  • elvették az otthonteremtési támogatást,
  • megadóztatták a vállalkozókat, és
  • a rezsi is folyamatosan nőtt.
  • Hangsúlyozta, fontos erre felhívni a fiatalok figyelmét, ezért indították a „szembesítő” kampányukat, amely online is zajlik hétfő óta. Beszélt arról is, hogy " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az interneten látható videójuk Gyurcsány Ferenc „tíz főbűnét” idézi fel.

    Balatonlellén a keddi napon tart a kivetítőn, kihangosítással zajló kampány, ami ezt követően az online térben folytatódik – mondta a Fidelitas elnöke.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában