covid-19

2021.02.28. 22:58

A Dél-afrikai Köztársaság 11 millió adagot rendelt a Johnson and Johnson védőoltásából

A vakcinából 2,8 millió adagot a második negyedévben fognak leszállítani.

A Dél-afrikai Köztársaság 11 millió adagot rendelt a Johnson and Johnson amerikai gyógyszergyár koronavírus elleni, egykomponensű védőoltásából – jelentette be Cyril Ramaphosa, az ország elnöke vasárnap.

A vakcinából 2,8 millió adagot a második negyedévben fognak leszállítani, a fennmaradó mennyiséget pedig az év hátralévő részében.

Az államfő arról is beszámolt, hogy a kormány a járvány miatti korlátozások lazításáról határozott, illetve hármasról egyesre csökkentette a készültségi szintet.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) tájékoztatása szerint az egyetlen injekcióból álló oltóanyag 85 százalékos hatékonysággal akadályozza meg a SARS-CoV-2-vírus okozta Covid-19 súlyos szövődményeinek kialakulását, és ezt három földrészen végzett klinikai vizsgálatok eredményei támasztják alá.

Az adatok alapján az amerikai gyógyszergyártó oltóanyaga erős védelmet biztosít a dél-afrikai vírusvariánssal szemben is. A közepesen súlyos megbetegedést a vakcina az esetek kétharmadában akadályozta meg sikeresen.

A Dél-afrikai Köztársaságban a járvány második hulláma tart. Hivatalosan ez Afrika legfertőzöttebb országa, csaknem 1,5 millió fertőzöttet és több mint 48 ezer halálesetet tartanak nyilván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában