Vallási indíték?

2024.07.08. 22:58

Teherautóval hajtott szándékosan egy férfi Alsó-Ausztria tartományban egy templomnak

A romániai állampolgársággal rendelkező férfi szándékosan cselekedett.

MW

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Virrage Images

Teherautóval nekihajtott egy férfi hétfőn az Alsó-Ausztria mödlingi járásában található Brunn am Gebirge osztrák mezőváros egyik templomának - közölte Johann Baumschlager osztrák rendőrségi szóvivő.

A tájékoztatás szerint a 32 éves romániai állampolgársággal rendelkező férfi szándékosan cselekedett, ezért a vallási indíték nem zárható ki.

Baumschlager szerint a férfi nem tanúsított ellenállást elfogásakor, és azt hangoztatta, hogy az egyház tönkre tette az életét.

Az imaházban komoly károk keletkeztek, omlásveszély áll fenn. A rendőrségi szóvivő szerint az elkövető többször is nekihajtott hátramenetben az épületnek.

A történtek idején hárman - egy lelkész és két másik személy - tartózkodott az imaházban, ők nem sérültek meg. A rendőrség szerint egy járókelő viszont könnyebb sérülést szenvedett.

A Kronen Zeitung osztrák lap hírportálja szerint az elkövető egy 12 tonnás teherautóval hajtott neki az Elim nevet viselő pünkösdista templomnak.

A 2020 óta Ausztriában élő román férfi Bécsből menetközben több járművet is súrolt teherautójával. A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt, és kihallgatja. Nem zárható ki, hogy kábítószer, illetve alkohol behatása alatt állhatott.

A nyomozást kezdetben ugyan a tartományi nyomozóhivatal indította az ügyben, időközben azonban azt átvette az állambiztonsági és szélsőségek elleni küzdelemmel foglalkozó tartományi hivatal (LSE). Az érintett férfi már néhány hete is feltűnően viselkedett a pünkösdista templomban, ahol széttépett egy Bibliát.

Az Elim pünkösdista közösség honlapján található információk szerint a közösséget Romániából származó egykori politikai menekültek alapították az 1980-as években.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában