Koronázási ajándék

2024.06.21. 21:25

Magyar lovak álltak az angol királyi család szolgálatába

A magyar tenyésztésű lipicai lovakat Magyarország III. Károly király koronázási ajándékaként adta át a honvédelmi miniszter a Brit Királyi Hadsereg részére, Londonban.

MW

A magyar tenyésztésű lipicai lovakat Magyarország III. Károly király koronázási ajándékaként adta át a honvédelmi miniszter a Brit Királyi Hadsereg részére, Londonban

Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf oldala

Fotó: Csomor Ádám

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a lovakat a brit királyi család fogja reprezentációs célra használni. Hangsúlyozta: mindez a magyar lótenyésztés nemzetközi hírnevét öregbíti. 

Korábban kerültek magyar lovak a Brit Királyi Hadsereghez, arra azonban még nem volt példa, hogy Magyarország kifejezetten a brit királyi család részére ajándékozott volna lovakat - fejtette ki.

Hozzátette: a két - 8, illetve 6 éves - heréltet Szilvásváradról, az Állami Ménesgazdaság méneséből választotta ki ez év elején III.Károly király főistállómestere és a királyi főkocsis. Mindkét állat nemzetközi szintű fogatos és nyereg alatti kiképzést kapott, így kiválóan megfelelnek majd a brit királyi udvar reprezentációs céljaira.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában