Nem titkolja célját

2023.09.02. 11:44

Ezért érkezhetett Jason Crow Magyarországra

A háborúpárti narratívát érkezett erősíteni David Pressman amerikai nagykövet mellé Jason Crow. A demokrata képviselő nem titkolt célja, hogy erősebb nyomást helyezzen hazánkra azért, hogy hazánk is csatlakozzon az ukrajnai háború támogatásához.

MW

Jason Crow

Forrás: Jason Crow Facebook oldala

Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy egyazon célért dolgozik David Pressman és a hazai baloldal vezetése, kiváltképp Dobrev Klára. Gyurcsány Ferenc feleségét nemrég berendelte magához az amerikai nagykövet, és a találkozón jelen volt Jason Crow is, a háborúpárti demokrata képviselő. Aztán később kiderült: Donáth Annát is magához rendelte Crow. Az Origó cikkében összegezte, hogy miből is áll a váratlan látogató politikai munkássága.

A lap szerint az amerikai politikus célja világos:

a magyar baloldal által szeretne nyomást gyakorolni a magyar kormányzatra, hogy hagyjon fel békepárti álláspontjával és csatlakozzon a fősodratú nyugati háborúpárti törekvésekhez,

amelyben még több fegyvert küldenek Ukrajnának, ezzel mélyítve a válságot elnyújtva a háborút, és még súlyosabb gazdasági válságba sodorva Európát.

Crow vezetésével több képviselővel együtt Bidennek címzett levelekben kérték fegyverek, lőszerek, rakéták, tankok és F–16-os vadászgépek küldését.

Az Origó rávilágított:

beszédes, hogy míg további fegyverekkel árasztaná el az ukrán frontot, csatatérré változtatva akár Európát is, aközben az Egyesült Államokban a fegyvertartás ellen harcol.

Ám nem csupán hazánkat lepte meg egy váratlan látogatással: tavaly Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz utazott Kijevbe, mások mellett az akkori házelnökkel, Nancy Pelosival.

Crow a látogatás után – az amerikai hadsereg veteránjaként, a képviselőház hírszerzési és fegyveres szolgálatokkal foglalkozó bizottságának tagjaként – nyíltan kijelentette, hogy 

a Zelenszkijjel folytatott találkozó középpontjában „a fegyverek, a fegyverek és a fegyverek" álltak.

Az Origo teljes cikke ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában