Járvány

2023.04.13. 09:16

Koronavírus: 447 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 17 beteg

Kórházban jelenleg 97 koronavírusos beteget ápolnak, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen.

MTI

Beoltanak egy férfit az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal – negyedik, megerősítő oltásként – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 183 fő, közülük 6 210 146-an a második, 3 905 237-en a harmadik, 425 410-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a Koronavírus Sajtóközpont a múlt heti összesített adatokat ismertetve csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták: az előző héten 447 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 200 211-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

A múlt héten meghalt 17, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 828-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 147 103, az aktív fertőzöttek száma pedig 4280-ra nőtt.

Tudatták azt is, hogy jelenleg 97 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt

– írták.

NNK: tovább emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

Azt írták: a 14. héten az előző héthez képest tovább nőtt a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

A minták háromnegyedét emelkedő tendencia, kisebb részüket pedig stagnálás jellemzi – tették hozzá.

Közölték: emelkedő tendencia jellemző Békéscsabán, Budapesten, a Budapest környéki agglomerációs településeken, Debrecenben, Egerben, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Az NNK tájékoztatása szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben Pécsen és Salgótarjánban a „magas”, Kecskeméten a „mérsékelt”, a többi vizsgált helyszínen pedig az „emelkedett” kategóriába sorolható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában