Magyarázkodás

2023.03.03. 09:49

Karácsony szerint jelentős városdiplomáciai munkát végzett Korányi Dávid

Az amerikai pénzfelhajtó-tevékenységétől azért finoman elhatárolódott a főpolgármester.

Korányi Dávid és Karácsony Gergely

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Korányi Dávid valóban a főtanácsadója volt, és jelentős városdiplomáciai munkát végzett, amelynek kézzelfogható eredményei is vannak – így reagált az azóta elbocsátott főtanácsadójáról szóló kérdésre a Magyar Hang interjújában Karácsony Gergely. 

A főpolgármester szerint Budapest ma egy széles körű nemzetközi nagyvárosi koalíció motorja, az EU-s lobbi több milliárd forintot hozott a budapestieknek, ebben Dávid munkája vastagon benne van. – De ez a munka teljesen független volt attól, amit ő az Action for Democracynál végzett – határolódott el finoman egykori alkalmazottjától a főpolgármester.

 Emlékezetes, Korányi Dávid volt az alapítója annak az Action for Democracy nevű amerikai szervezetnek, ami a mostani tudásunk szerint 

négymilliárd forintnyi dollártámogatást gyűjtött össze a hazai baloldal számára. 

Az első utalás már az orosz–ukrán háború kitörésének napján, a szervezet hivatalos bejegyzése előtt megérkezhetett a Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt nevével fémjelzett baloldali kampányba. 

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában