Török-szíriai földrengés

2023.02.18. 10:58

Csaknem 300 órával a katasztrófa után mentettek ki három embert a romok alól (videó)

Törökországban eddig csaknem 40 ezer halottja van a katasztrófának, így a szíriai áldozatokkal együtt már 45 ezer fölé nőtt az elhunytak száma. Megtalálták a Chelsea korábbi futballistájának holttestét is.

Áldozatok holttestét keresik mentők a törökországi Hatayban 2023. február 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Martin Divisek

Cikkünk frissül!

Csaknem 300 órával a katasztrófa után mentettek ki három embert a romok alól (videó)

Három ember, köztük egy gyerek került elő a romok alól 296 órával a Törökország déli és Szíria északi részét megrázó földrengés után – jelentette a TRT török állami televízió szombaton.

A felvételeken látható, ahogy a mentőcsapat tagjai hordágyon viszik a törmelékek alól kimentett férfit és nőt a készenlétben várakozó mentőautókhoz, miközben az orvosok már kezelésbe vették a kimentett gyereket. Egyelőre nem tudni többet a túlélőkről, azonnal kórházba szállították őket.

A magyar mentőcsapatok legfiatalabb tagja mesélt megdöbbentő részleteket a katasztrófáról (videó)

A 19 éves Mező Marcell volt a legfiatalabb tagja a magyar mentőcsapatoknak. A jászberényi fiatal kutyájával, Blackkel vett részt a törökországi földrengés utáni kutató-mentő munkájában – írja a Metropol

Voltak túlélőink, egy családra bukkantunk az összedőlt házak alatt. Velük nagyon sok órát eltöltöttünk, de sikerült őket élve kimentenünk

– mesélte hazaérkezése után a tini, aki azt is elárulta: éjszakánként bizony volt, hogy –8 fokban aludtak, így igen nehezen gyűjtöttek energiát a következő napi bevetésre.

Megtalálták a ghánai futballista holttestét

Napokig egymásnak ellentmondó hírek érkeztek az egykori ghánai válogatott Christian Atsu sorsáról. A Porto, a Chelsea, a Newcastle, az Everton és a Bournemouth korábbi futballistája, aki a Hatayspor keretébe tartozott, eltűnt a Törökországot és Szíriát sújtó 7,7-es erősségű földrengésben. Először az jelent meg, hogy élve előkerült, ám ezt később maga az ügynöke, Nana Sechere is cáfolta. 

A játékos törökországi ügynöke, Murat Uzunmehmet szombaton reggel bejelentette, a remény szertefoszlott, Christian Atsu holttestére bukkantak rá a romok között, ott volt a mobiltelefonja is, azaz nincs kétség, hogy a 31 éves labdarúgó elhunyt

– adta hírül a Magyar Nemzet.

Atsu 65-ször lépett pályára a ghánai válogatottban, ott volt a 2014-es brazíliai világbajnokságon és tagja volt egy évre rá az Afrikai Nemzetek Kupáján döntőig jutott nemzeti csapatnak. Pályafutása során volt a Chelsea játékosa is, a Hataysporhoz szeptemberben szerződött. Atsu az eredeti tervek szerint órákkal a február 6-i földrengéssorozat előtt elrepült volna a dél-törökországi Antakya városából, ám végül úgy döntött, ott marad, miután egy nappal korábban a hajrára csereként beállva győztes gólt szerzett a Kasimpasa elleni bajnokin.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában