Nemzeti konzultáció

2023.01.14. 10:17

Szentkirályi Alexandra: a magyarok nemet mondtak a szankciókra (videó)

A kormányszóvivő a magyar kormány hivatalos közösségi oldalán ismertette a nemzeti konzultáció eredményét.

Forrás: Facebook/ Szentkirályi Alexandra

Fotó: Alex Rako

A magyarok nemet mondtak a szankciókra a nemzeti konzultációban: 97 százalék elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat!

– írta Szentkirályi Alexandra ahhoz a videóhoz, amelyet a magyar kormány hivatalos Facebook-oldalán tett közzé. 

Közölte, az Ukrajna megtámadása miatt Oroszországra kivetett szankciók a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak.

A magyarok elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is

 – ismertette.
   Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket – tette hozzá.
   Szentkirályi Alexandra kiemelte: az Európai Unióban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a szankciókról.

A konzultáció eredménye irányadó a magyar közéleti szereplők számára, és azon leszünk majd, hogy Brüsszelben is meghallják azt

 – fogalmazott. Hozzáfűzte: erre azért is nagy szükség van, mert a szankciós politika felülvizsgálata helyett új szankciókat akarnak bevezetni.

Szentkirályi Alexandra a kormány nevében köszönetet mondott annak a csaknem 1,4 millió embernek, aki a konzultáció során elmondta a véleményét.

A részletes eredményeket rövidesen közzéteszik a kormány hivatalos Facebook-oldalán - közölte.

A konzultáció üzenete világos: felül kell vizsgálni a brüsszeli szankciós politikát. Nem tévútra vezető szankciókra, hanem mielőbbi béketárgyalásokra van szükség. A magyar kormány azon lesz, hogy érvényt szerezzen ennek

– összegezte Szentkirályi Alexandra.

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben üdvözölte, hogy a magyar emberek elsöprő többsége elutasítja a brüsszeli szankciókat. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában