Félelemben élve

2023.01.29. 07:00

Kislányokat zaklatnak a luxushotelekben elszállásolt migránsok

Angliában egyre több szülő panaszkodik arra a közösségi oldalakon, hogy iskolás lányaikat az utcán követik és zaklatják a bevándorlókból álló bandák tagjai.

Egy anya azt írta, hogy 11 éves lányát és annak barátait egy csapat felnőtt férfi zaklatta Penzance városában. A nő még fotót is megosztott a migránsokról, akik a kislányokat követték az utcán iskola után

Forrás: közösségi média

Sok kétségbeesett szülő posztol a közösségi médiában arról, hogy féltik a gyermekeik biztonságát, mert felnőtt férfi menedékkérők fiatal lányokat követnek és zaklatnak az angol Cornwall vidéki megyében – írta meg a V4NA.

Egy aggódó anya arról számolt be, hogy 11 éves lányát és barátait egy férfiakból álló csapat zaklatta Penzance városában. A nő még fotókat is megosztott a migránsokról, akik a kislányokat követték az utcán iskola után.

Megpróbáltak felszállni ugyanarra a buszra, mint a lányok, de szerencsére a busz elhajtott. Feljelentést teszek a rendőrségen. Osszák meg, kérem, hogy a gyermekeink biztonságban legyenek

– írta a fotóhoz egy megjegyzésben a megrémült anyuka.

Később kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen eset aznap, amikor a banda kislányokat követett és zaklatott az utcán. 

A feljelentés után a rendőrök megtalálták a négy férfit, akik végül egy figyelmeztetéssel megúszták az esetet – mivel bocsánatot kértek.

Hasonló aggodalmakat osztottak meg a cornwalli Newquay városában, ahol egy apa panaszt tett a rendőrségen, mert elmondása szerint a helyi szabadidőközpontban, egy bevándorló férfiakból álló csoport zaklatta a lányát. Amikor a kislány jelezte a problémát a létesítmény személyzetének, azt a választ kapta, hogy ezek a férfiak menekültek, a tagságukat az állam fizeti, ezért nem tudnak mit tenni. 

Az Egyesült Királyság nagy részéhez hasonlóan a cornwalli szállodákat is lefoglalta a Belügyminisztérium, hogy elszállásolja a migránsok tömegét, akik tavaly a La Manche-csatornán keresztül érkeztek az országba.

Számos helyi vállalkozó aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a menedékkérők által elfoglalt szállodai férőhelyek miatt csökkenhet a turizmus. Ez azért súlyos probléma, mert ez a régió az év nagy részében ebből az ágazatból él.

Novemberben Steve Double helyi konzervatív képviselő biztosítékot kért a Belügyminisztériumtól, hogy a tél végét követően egyetlen cornwalli szállodában se helyezzenek el migránsokat, hogy ne legyen hatással a fontos turisztikai szezonra.

Először is világossá tettem, hogy elvárjuk a Belügyminisztériumtól, hogy a lehető leggyorsabban dolgozza fel a kérelmeket, hogy azok, akik valóban menekültek, megkapják a szükséges támogatást, és tovább tudjanak lépni életük következő szakaszába az Egyesült Királyságban. Ugyanígy fontos, hogy a Belügyminisztérium azonosítsa azokat, akik nem menekültek, és hogy ezeket az embereket hazatoloncolják saját országukba

tájékoztatta a helyieket a politikus a közleményében.

A menekültáradat egyébként hatalmas terhet ró a szigetországra, évi 2,1 milliárd fontba, átszámítva csaknem 2,5 milliárd euróba kerülhet a brit kormánynak a menekültügyi rendszer fenntartása. 

Az erre a célra szánt összeg először haladhatja meg a kétmilliárd fontos határt. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a brit belügyminisztérium menekültügyre fordított kiadásai 56 százalékkal emelkedtek egy év alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában