Illegális bevándorlás

2022.12.26. 08:59

Az ünnep idején sem csökken a migrációs nyomás

Péntektől vasárnapig 670 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Illusztráció

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda

Fotó: Vadnai Szabolcs

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 209, szombaton 244, vasárnap 207 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Az ország belsejében tíz határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1923 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - december 12-től 18-ig - a feltartóztatottak száma 1900 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 16 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 27 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában