Gyász

2022.12.03. 16:58

Meghalt Hegedüs Zsuzsa

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően, 76 évesen, szombat reggel meghalt Hegedüs Zsuzsa szociológus, filozófus, Orbán Viktor miniszterelnök korábbi főtanácsadója, a Minden gyerek lakjon jól! alapítvány kuratóriumi elnöke - tudatta a Mandiner.

Hegedüs Zsuzsa szociológus, miniszterelnöki főtanácsadó érkezik a budapesti Millenáris Teátrumhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja 2014. február 16-án.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hegedüs Zsuzsa szombat reggel hét órakor halt meg — erősítette meg a tényt a lapnak az ismert közéleti személyiség rokona.

A korábban a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben tanácsadóként dolgozó szakember 77 éves korában, közel egy éve tartó betegség következtében családja körében hunyt el.

Temetéséről a családja gondoskodik.

A szociológustól Orbán Viktor miniszterelnök is elbúcsúzott közösségi oldalán:

Hegedüs Zsuzsa 1969-ben az ELTÉ-n szerzett bölcsészdiplomát, szociológiából doktorált Párizsban, ahova 1976-ban emigrált, 10 évig nem jöhetett Magyarországra.

A szociológus 1969 és 1975 között a Pénzügykutatási Intézet tudományos munkatársa volt, miniszterelnöki megbízottként 2014 és 2022 között dolgozott.

Hegedüs Zsuzsa 2009-től kuratóriumi elnöke volt a Minden gyerek lakjon jól! Alapítványnak, amely Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistérségében élő családok élelmiszer-előállításához nyújt segítséget.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában