Pályázat

2022.11.12. 16:20

Szentkirályi: a kormány minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni

A kormány energiatámogatási programmal segíti a vállalkozásokat annak érdekében, hogy minél több munkahely maradjon meg.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszél az energiatámogatási program előrehaladásáról tartott tájékoztatón egy sikeresen regisztrált vállalkozás telephelyén, a szerencsi Halász Cukrászdában 2022. november 12-én.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A magyar kormány minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni, és mindent megtesz azért, hogy az elmúlt tizenkét évben létrehozott egymillió munkahely megmaradhasson - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, sajtótájékoztatón, amelyet egy olyan cukrászdában tartott, amely sikeresen regisztrált az energiatámogatási programra.

Kiemelte: a kormány számára nagyon fontos az, hogy akkor, amikor egész Európa szenved "ettől a bizonyos szankciós energiafelártól vagy a szankciós inflációtól, akkor mi ott álljunk az emberek mellett". Hozzátette, ezt teszik például a rezsicsökkentés egy formájának fenntartásával, az árstopokkal, a kamatstopppal és a benzinstoppal.

A vállalkozások védelme is fontos a kormány számára, hiszen ezek a kis- és középvállalkozások rengeteg magyar embernek adnak munkát - fogalmazott.

Amikor a kormány döntött az energiatámogatási programról, azt tartotta szem előtt, hogy ezek a munkahelyek meg tudjanak maradni. Emiatt a támogatás elnyerésének egyik feltétele, hogy a munkahelyek minimum 90 százalékban megmaradjank - jegyezte meg. A programra, amellyel az év utolsó három hónapjára nyerhető el 50 százalékos rezsitámogatás, december 15-ig lehet regisztrálni, és december 26-ig lehet benyújtani a pályázatot.

A kormányszóvivő kérdésre elmondta, hogy több százan jelentkeztek már a pályázatra, amelyre a keretösszeg száz milliárd forint. Ebből huszonöt milliárd forintot energiahatékonysági beruházásra fordíthatnak a vállalkozások. A programban az energiaintenzív feldolgozóipari kkv-k tudnak részt venni.

SZENTKIRÁLYI Alexandra; KONCZ Zsófia
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára a szerencsi Halász Cukrászdában, ahol az energiatámogatási program előrehaladásáról tartottak tájékoztatót a sikeresen regisztrált vállalkozás telephelyén 2022. november 12-én
Fotós: Vajda János / Forrás: MTI

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője egyebek között arról beszélt, hogy az energiatámogatási pályázati konstrukció Pest és Bács-Kiskun megye után Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legnépszerűbb. Közlése szerint a megyében több mint 3500 olyan vállalkozás van, amelyik a feldolgozóiparban tevékenykedik.

A kormánypárti politikus kiemelte a 37-es út épülését, amelynek részeként a Szerencsen átvezető út kétszer két sávossá bővül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában