"Karácsony az ember, aki ott sem volt"

2022.11.11. 09:44

Ma már súlyos működési problémával küzd Budapest

Tarlós István korábbi főpolgármester a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, hogy ma csak olyan fejlesztés van a fővárosban, amelyet még ők kezdtek el.

Tarlós István a Századvég Alapítvány Budapest címmel rendezett konferenciáján a második kerületi Haris Parkban 2019. szeptember 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

– Azt sem tudom, mire is hagytunk a Városházán kétszázmilliárdot a kasszában, ha három év alatt soha, semmire nem jutott pénz – fejtette ki véleményét a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tarlós István. A korábbi főpolgármester Karácsony Gergely tevékenységének elmúlt időszakára utalva úgy fogalmazott: ma csak olyan fejlesztés van a városban, amelyet az előző városvezetés kezdett el.

A korábbi vezető szerint Karácsony 2019 óta az úgynevezett zöldpolitikának a kommunikációjára épít, ugyanakkor ez a gyakorlatban nem látszik megvalósulni. 

Tarlós István kifejtette, a jelenlegi városvezetésnek nem sikerült normális együttműködést kialakítania a kormánnyal. 

"Ha ez a kapcsolat meglazul, az se jó a fővárosra nézve, de itt már többről van szó: a városvezetés, a főpolgármester úrral az élen, kezdettől fogva kifejezetten ellenséges a kormánnyal"

- fogalmazott.

Hozzátette: az együttműködést nem lehet így tönkretenni, mert az a város egészére nagyon káros. Tarlós szerint az, hogy ez a kapcsolat így megromlott, nem a kormányon múlt. 

A Lánchíd felújításával kapcsolatban úgy nyilatkozott, nem talál magyarázatot arra, hogy az miért csúszott másfél évet. 

"Annak a felújítása úgy elő volt készítve, hogy csak el kellett volna kezdeni. Nem hallottam, hogy erről mondott volna valaki valamit, ami műszaki és gazdasági értelemben értelmezhető lett volna. A másik, amit emlegetni szoktak, a Blaha Lujza tér, ami azért nem egy óriási beruházás. A mai napig nem készült el, még szűkített műszaki tartalommal sem. Nem látok racionális okot, ami ezeket a késedelmeket igazolná. Ad absurdum: lehet, hogy a főpolgármester úrra valamilyen politikai nyomás nehezedett, hogy nem kellene ezeket a beruházásokat olyan gyorsan elkezdeni" - mondta Tarlós István.

A teljes interjú IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában