Igazságszolgáltatás

2022.11.03. 13:12

Jogerősen elítélték a csepeli MSZP-s politikust

Komjáthi Imre MSZP-társelnök (középen) is szívesen pózol Szenteczky Jánossal (balra)

Forrás: Facebook / Fotó: Csepel.info

„Jogerős: szándékos bűncselekmény elkövetése miatt elítélték Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP volt elnökét” – tudatta közösségi oldalán Borbély Lénárd, a XXI. kerület fideszes polgármestere, amire a Magyar Nemzet figyelt fel.

 

„Folytatólagosan és szándékosan elkövetett hűtlen kezelés miatt, a csepeli lakásmutyibotrányként elhíresült bűnügyben jogerősen elítélték Szenteczky Jánost, a Csevak Zrt. – a csepeli vagyonkezelő – egykori vezérigazgatóját, az MSZP korábbi csepeli elnökét”

 

– értesült az üggyel kapcsolatban a Csepel.info. A portál felidézte: „A csepeli lakásmutyi során rászorulók helyett kivételezett emberek, közöttük Cs. Mihály akkori rendőrkapitány kaptak titokban és törvénytelenül szociális bérlakásokat. Ezeket a lakásokat törvényesen kizárólag rászorulóknak, és kizárólag lakáspályázaton lehetett volna kiutalni. A szociális lakásokat közpénzből felújították, mielőtt a bérleti jogot átadták a kivételezetteknek.”

Azt írták, hogy a mutyi keretei között rengeteg dolgot munkavégzés nélkül számláztak le.

„A felújított szociális lakásokat a lakásmutyiban érintettek fél évvel a bérleti jogviszony megszerzése után a piaci ár egyharmadáért vehették meg. Megvették, majd azonnal el is adták  – immáron a piaci árnak megfelelő összegért. Ők így pillanatok alatt megháromszorozták a pénzüket. Az önkormányzat – és a csepeli adófizetők – minden egyes lakáson milliókat, a szociálisan rászorulók pedig még többet, a normális élet lehetőségét veszítették el” – taglalta az oldal.

A csepeli önkormányzat tizenkét éven keresztül igyekezett elérni, hogy igazságot szolgáltassanak, ám az MSZP korábbi vezetői a pert a végtelenségig el akarták húzni: csak akkor történt érdemleges előrelépés a feljelentéssel kapcsolatban, amikor a Gyurcsány-kormány leköszönt. Végül

tizenkét év elteltével, harmadfokon hoztak jogerős ítéletet a perben, amelyben első fokon felmentették, másodfokon elítélték Szenteczky Jánost és vádlott-társait.

Szenteczky János közben felfelé bukott az MSZP-ben: jelenleg a párt csepeli és soroksári választókerületi elnöke, akivel Komjáthi Imre, a párt új társelnöke is szívesen fotózkodott társelnökké választásakor.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában