Segítség a bajban

2022.09.15. 10:06

Szijjártó: Magyarország támogatást nyújt Pakisztánnak

Qamar Javed Bajwa pakisztáni vezérkari főnökkel találkozott Szijjártó Péter – a külgazdasági és külügyminiszter erről közösségi oldalán számolt be.

Qamar Javed Bajwa és Szijjártó Péter

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

Fotó: Borsos Mátyás

A háború valamennyi ország számára kihívást jelent, de különösen súlyosan érinti a világ amúgy is nehézségekkel küzdő, katasztrófákkal szembesülő térségeit

– összegezte a posztban Szijjártó Péter. Hozzátette: „Egyetértettünk, hogy támogatni kell minden lépést, amely közelebb visz a háború befejezéséhez, és végre el kell felejteni az olyan intézkedéseket, amelyek csak további eszkalációhoz vezetnek. A szankciós politikáról egyre látványosabban bizonyosodik be, hogy nem működik, mivel az oroszok meggyengítésére tett kísérletek Európát kényszeríthetik térdre.”

A miniszter a bejegyzésben azt is megosztotta, hogyan segít hazánk Pakisztánnak:

„Mai megállapodásunk szerint Magyarország támogatást nyújt Pakisztánnak, hogy kezelni lehessen az elmúlt időszak rendkívül súlyos árvizeinek hatásait,  ezért gyógyszereket és higiéniai eszközöket küldünk az országba, emellett megduplázzuk a pakisztáni fiataloknak nyújtott ösztöndíjak számát Magyarországon.”


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában