Természeti katasztrófa

2022.09.22. 10:21

Szijjártó: Magyarország segít az áradások sújtotta Pakisztánnak

Magyarország gyógyszerszállítmánnyal és egyéb támogatással segíti mintegy 15 millió forint értékben az áradások sújtotta Pakisztánt – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a közösségi oldalán.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Fotó: Király Márton

A tárcavezető azt írta: a globális felmelegedés és klímaváltozás „brutális erővel rúgja ránk az ajtót”. Pakisztán történetének legnagyobb katasztrófája történt a közelmúltban, jelenleg is 33 millió ember él a példátlan árvíz által sújtott területen.

Hozzátette, hosszú évekbe és több millió dollárba fog kerülni a helyreállítás, aminek érdekében az egész nemzetközi közösség megmozdult, így Magyarország is.

A magunk eszközeivel próbálunk segíteni: a jövő héten 10 millió forintnyi gyógyszerszállítmányt indítunk útnak, 5 millió forintnyi támogatást biztosítunk az ott élő katolikus közösségnek, és a tiszteletbeli konzulunk pedig élelmiszert, sátrakat, valamint higiéniai eszközöket bocsátott a nehéz helyzetbe került családok rendelkezésére

– tájékoztatott a Facebookon Szijjártó Péter.

A június közepe óta tartó heves monszunesők okozta árvizek Pakisztán egyharmadát elárasztották, több mint 33 millió embert érintettek, és eddig 1545 halálos áldozatot követeltek, akiknek egyharmada gyermek volt. Az ENSZ Közgyűlésén New Yorkban a pakisztáni kormányfő, Sehbaz Sarif a nemzetközi közösség segítségét kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában