Meglepetést keltő név

2022.09.19. 16:43

Hemzsegnek a gyanús ügyek Dobrev árnyékkormányának belügyminisztere körül (videó)

A magát gazdasági szakembernek beállító Mustó Géza Zoltán éveken át volt munkanélküli, s nem derül ki, hol szerezte állítólagos szakmai tapasztalatait.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Dobrev Klára hétfőn délelőtt jelentette be árnyékkormányának tagjait és az egyetlen meglepetést keltő név Mustó Géza Zoltán árnyékbelügyminiszteré volt. A Magyar Nemzet megtudta, a Kőbánya alpolgármestereként ismert politikus joviális, behízelgő stílusával tört egyre feljebb Gyurcsány Ferenc pártjában, miközben azt híresztelte magáról, hogy „gazdasági szakember” és a „multik világából érkezett”. Ehhez képest Mustó Géza Zoltán évekig munkanélküliként tengette napjait, alpolgármesterré választása előtt sem volt bejelentett állása. Szakmai életútjáról semmilyen hitelt érdemlő információ nem lelhető fel.

Mustó szerepvállalása azért érdekes, mert személye egy ideje feszültségek forrása a Demokratikus Koalíción belül. Az ellenzék tavaszi, katasztrofális veresége nyomán a pártvezetés igyekezett olyan új politikusoknak fontos pozíciót találni, akik rátermettek – vagy annak tűnnek –, de kevésbé ismertek az országos politikában. Röviden: vérfrissítésbe kezdtek. Mindez természetesen ellentétes a régebbi párttagok érdekeivel, így egy DK-n belüli kör elkezdett kutakodni az új garnitúra múltjában. Köztük a legproblémásabbnak Mustó Géza Zoltán tűnt.

A Magyar Nemzettel DK-s politikusok vették fel a kapcsolatot, akik számos értesülést osztottak meg Mustóról informálisan. Mindez annak fényében érdekes, hogy az elmúlt években a lap rengeteg kérdést juttatott el a DK – vagy akár az MSZP – sajtóosztályához, válasz viszont sosem érkezett.

Az első nagy dobás

A Magyar Nemzet forrásai szerint Mustó első nagy dobása a párton belül az lehetett volna, hogy Kőbányáról átül a főpolgármester-helyettesi székbe, ahol az Országgyűlésbe távozó Gy. Németh Erzsébetet váltotta volna.

Az végül a fővárosi vezetésen is múlott, hogy nem ő, hanem Bősz Anett lehetett Budapest második embere.

A történtekről először a lap e-mailben kérdezte meg Mustót, aki a DK sajtóosztályához irányította a Magyar Nemzetet, ahonnan szokás szerint semmiféle válasz nem érkezett. Amikor a politikust a lap megkérdezte erről személyesen augusztus 22-én a kőbányai Városházán, heves gesztikuláció és grimaszolás kíséretében tagadta a felkérést. Mindeközben a politikus önkormányzatnál dolgozó kollégái arról számoltak be, hogy az alpolgármester maga beszélt nekik a castingról. A DK-ból informálisan szintén megerősítették a felkérést.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában