Továbbra sincsenek válaszok

2022.09.14. 16:55

Dobrev Klára is hallgat a férje vagyonnyilatkozatáról

Nem tudni, hogy Gyurcsány Ferenc feleségének köze van-e az elhúzódó, közel félmilliárd forintos rejtélyes tranzakcióhoz – írja a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Egyelőre nem tudni, hogy a volt kormányfő a tulajdonában lévő ingatlanok közül melyiktől válna meg, hiszen az összeg nagysága azt feltételezi, hogy egy jelentős értékű lakásról lehet szó.

Gyurcsány vagyonnyilatkozata szerint ugyanakkor a politikus tulajdonában csupán egy pápai, ötven négyzetméteres társasházi lakás, illetve egy kötcsei ingatlan ötven százaléka van. 

Ez utóbbi egyébként egy több mint háromezer négyzetméteres telken lévő, 267 négyzetméteres családi ház, amelyen feleségével osztozik.

Az említett ingatlanok egyikénél sem valószínű, hogy valaki közel félmilliárd forintos foglalót vagy előleget tenne le értük.

A Magyar Nemzet megkereste Dobrev Klárát, arról érdeklődve,

tud-e arról, hogy Gyurcsány Ferenc eladná a kötcsei ingatlanban meglévő tulajdonrészét, illetve hogy ő maga tervezi-e, hogy férjétől kivásárolja a szóban forgó ötven százalékot, ám a politikus idáig nem válaszolt a lap kérdéseire.

Gyurcsány Ferenc a 2020., valamint a 2021. januári vagyonnyilatkozatában a szóban forgó rubrikában még csupán 225 millió forintot, 2022 januárjában pedig már 348 milliót tüntetett fel. Egyelőre rejtély, hogy az évről évre szaporodó milliók mögött valójában milyen tranzakciók állhatnak.

Lényeges körülmény, hogy az a Szemlőhegy utcai villa, amelyben a Gyurcsány házaspár él, Dobrev Klára és édesanyja, Apró Piroska tulajdonát képezi, vagyis az ingatlanhoz a volt miniszterelnöknek a telekkönyv szerint semmi köze nincs.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában