Aránytalanság

2022.09.24. 15:28

Bevándorlók kapják a támogatások többségét Milánóban

Az olasz városban a külföldi, bevándorló hátterű személyek a támogatások több mint felét kapták meg, miközben a lakosság 19 százalékát teszik ki – mutatott rá az aránytalanságra Silvia Sardone, európai parlamenti képviselő.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A milánói önkormányzat által nyújtott munkaügyi támogatások nagyobb részét bevándorlók kapják és nem a helyi olaszok – erre hívta fel a figyelmet Silvia Sardone, a Liga európai parlamenti képviselője, és milánói városi tanácsos. A politikusra hivatkozva az olasz Il Giornale azt írja, hogy amíg 2022 januárja óta 235 esetben ítélt meg támogatást bevándorló hátterű külföldieknek a városi önkormányzat, addig a helyi olaszoknak csak 232 esetben nyújtott segítséget – írja cikkében a V4NA.

Mindez nem különösebben nagy eltérés, ugyanakkor azt is figyelembe véve, hogy a külföldiek a milánói lakosság kevesebb mint 19 százalékát teszik ki, az aránytalanság már sokkal súlyosabb, írja az olasz portál, amely azt is kiemeli, nem ez az első eset, hogy a helyieket hátrányos megkülönböztetés éri a migránsokkal szemben. A lap felidézi, hogy 2021-ben az említett munkaügyi támogatást összesen 379 külföldi, és 35 olasz állampolgár kapta meg.

Hogyan lehetséges, hogy a baloldal számára az olaszok másodosztályú állampolgárok, ha a leggyengébbeket célzó szociális intézkedésekről van szó?

– idézi az Il Giornale Silvia Sardone-t, aki azt is elmondta, hogy 2021-ben és az idei év első hét hónapjában mintegy 800 ezer eurót tettek ki a bevándorlóknak nyújtott munkavállalási támogatások.

Az egyenlőtlen bánásmód éppoly nyilvánvaló, mint amennyire elfogadhatatlan. Ez valódi rasszizmus a PD (a balközép Demokrata Párt – a szerk.) és az elvtársak részéről: az olaszellenesség most az ő vezércsillaguk

– jegyezte meg a politikus.

Silvia Sardone korábban is többször mutatott rá hasonló aránytalanságokra. Az európai parlamenti képviselő például idén márciusban azt is kiderítette, hogy a tavaly kiosztott önkormányzati lakások több, mint felét illegális bevándorlók kapták meg Milánóban.

Hatvannyolc ingatlant kaptak bevándorlók, hatvankettőt pedig olaszok. A tavalyi évben, a legtöbb lakást kapó bevándorlók marokkói, szingaléz, egyiptomi és román származásúak voltak. Ez nem egy újdonság, mióta Beppe Sala a polgármester. A baloldal ismét megmutatta az arcát, elsők a bevándorlók, aztán ami megmarad, az mehet az olaszoknak

– mondta akkor a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában