Tizennégy feljelentés alapján

2022.08.17. 14:53

Javában tart a nyomozás a Városháza-ügyben

Néhány fővárosi ingatlan értékesítésénél felmerült annak a gyanúja, hogy a vállalkozók visszaoszthattak pénzeket, az üggyel kapcsolatban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes neve is felmerült egy kiszivárgott hangfelvételen. A Városháza-ügycsoport kapcsán összesen tizennégy feljelentés született.

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

„Nem létező ügyekről nem tudok tudni”– Karácsony Gergely így reagált először a sajtónak, amikor kirobban a Városháza feltételezett eladása körüli botrány – írja a Mediaworks Hírcentruma. Az ügy még 2021 november elején került a figyelem középpontjába. A Városháza eladásának kísérletéről szóló leleplező hanganyagok és dokumentumok mellett több, korábban nyélbe ütött fővárosi ingatlanügylet is szerepelt. 

A hangfelvételek alapján pedig jutalékos rendszerben történhetett néhány fővárosi ingatlan értékesítése. A fővárosi tulajdonban lévő, 7400 négyzetméteres Nagytétényi úti ingatlan eladása is ennek az ügynek köszönhetően került a figyelem középpontjába.

Budai Gyula még novemberben jelezte, hogy feljelentést tesz az ingatlan értékesítésének gyanús körülményei miatt befolyással üzérkedés bűncselekménye miatt a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

 

A Városháza-ügy egy több szálon futó, nagyon bonyolult ügy, az eljáró hatóságok gyorsíthatnák ebben az ügyben a nyomozást.

 

– Mondta a feljelentést tevő fideszes országgyűlési képviselő a Mediaworks Hírcentrum megkeresésére. Budai Gyula, akit tanúként is meghallgattak az ügyben, arról beszélt, hogy minden konkrét bizonyítékot átadott a hatóságoknak.

 

Itt nem csak hangfelvételek vannak, hanem a nyomozóhatóságok rendelkezésére bocsájtottuk azokat a befektetőket, akikkel konkrétan tárgyaltak a városháza eladásáról

 

– tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában