Vakáció

2022.08.25. 13:39

Hornung: az Erzsébet-tábor az élményszerzés, a barátkozás, a feltöltődés helyszíne

Az Erzsébet-táborok szellemiségében az a legfontosabb, hogy helyet biztosítanak az élményszerzésre, a barátkozásra és a feltöltődésre – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára Fonyódligeten csütörtökön.

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a nyári Erzsébet-táborok zárórendezvényén a fonyódligeti Erzsébet-táborban

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Hornung Ágnes az idei nyári ottalvós balatoni élménytáborok záróeseményén beszámolt arról, hogy 

a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborban június 19. és augusztus 26. között 35 ezren vehettek részt, az összes Erzsébet-táborba nyáron mintegy 130 ezren jutottak el.

A táborozók száma a tavaszi, őszi osztálykirándulások és a karácsonyi programok résztvevőivel együtt 2022-ben eléri a 180 ezret 

– tette hozzá.

Hornung Ágnes méltatta, hogy az Erzsébet-táborok az elmúlt 10 évben egymillió embernek - gyermekeknek és kísérőnek - tudott élményeket szerezni.

Sárkányhajózó gyerekek a nyári Erzsébet-táborok zárórendezvényén a fonyódligeti Erzsébet-táborban 2022. augusztus 25-én. A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborban j 
Fotós: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Emlékeztetett arra, hogy a táborokba térítésmentesen is el lehet jutni, a zánkai és a fonyódligeti helyszín 30 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatásból újult meg az elmúlt években.

Hornyák Tibor, az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet Alapítvány elnöke kiemelte a kormány szerepét a táborok működtetésében. Hangsúlyozta: a kormány segít a pénzügyi forrás, az eszközök előteremtésében, és biztosítja a jogi hátteret is, hogy 

a 180 ezer gyereknek mosolyt csaljanak az arcára.

Az eseményen kiosztott háttéranyag adatai szerint 

a zánkai és a fonyódligeti nyári táborba Magyarországról 426 településről érkeztek vendégek, 5 ezren állami gondoskodásban élnek, 2 ezren Kárpátaljáról, Erdélyből, Délvidékről, Felvidékről és Horvátországból, további 600-an a háború sújtotta Ukrajnából jöttek a Balaton partjára.

A gyerekek Zánkán napi 60, Fonyódligeten 30 program közül válogathattak, a rendezvények öt alappillérre, a magyarságra, a honismeretre, a sportra, a tudományra, a kultúrára és a kereszténységre épültek.

Új program volt Zánkán a cirkuszi előadás, az exatlonpálya, az egyházzenei koncert és több digitális kompetenciafejlesztő foglalkozás. Fonyódliget vízi kalandparkkal gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában