Ütőképes tüzérség épül

2022.08.10. 19:36

Érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg (videó)

Szerdán érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely - a baloldali kormány alatt felszámolt - páncélos erő újjáépítésének fontos eszköze - emelte ki a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián idén végzett honvéd altisztek ünnepélyes eskütétele a Hõsök terén 2022. július 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: 

egy modern hadsereg elképzelhetetlen erős, ütőképes tüzérség nélkül.

Hangsúlyozta: elkötelezettek amellett, hogy - "amit a baloldali kormányok leépítettek", - a Magyar Honvédség egyik legfontosabb szárazföldi fegyvernemét, a tüzérséget helyreállítsák.

Felhívta a figyelmet továbbá, hogy szomszédban dúló háború és az illegális bevándorlók a déli határokon csak tovább erősítették a kormány azon elhatározását, hogy tovább építsék a Magyar Honvédség képességeit.

A magyar kormány - mint kiemelte - Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre. 

"Mi továbbra is a béke pártján állunk, de a békéhez erő kell" - fogalmazott a honvédelmi miniszter, aki szerint ezért is fontos, hogy ezekben az órákban érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely az önjáró tüzérség modern technikai alapokon történő újraépítésének fontos eszköze.

"Folytajuk a munktát" - zárta videóját Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában