Perpatvar

2022.08.01. 08:00

Egymás ellen kelt hangulatot a DK és a Mindenki Magyarországa Mozgalom

Megy az adok-kapok a bukott miniszterelnök-jelölt és Gyurcsány pártja között – írja a Magyar Nemzet.

Nem csitulnak a csúfos választási vereségi óta az ellenzéki csörték. Márki-Zay Péter és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) állítja: a DK „több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat” ezért az időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogják támogatni. 

Emlékezetes azonban, hogy éppen a bukott miniszterelnök-jelölt mozgalma volt az, amelyik a történelmi választási vereség után kifarolt a közös jelölt mögül, és külön jelöltet támogatott az időközi választáson.Korábban beszámoltunk róla, hogy június 26-án, Budapest VII. kerületében időközi választásokat tartottak, ahol az ellenzék Jenei Kevin Martint indította a DK, MSZP, Párbeszéd és a Jobbik támogatásával. Márki-Zay Péter mozgalma, az MMM azonban egy Simon József Ákos nevű jelölt mögé állt be, aki mindössze 8 százalékot szerzett – hívta fel a figyelmet a Nyugati Fény hírportál. Hozzáteszik: szerintük azért nyerhetett a fideszes jelölt 45,6 százalékkal, mert nem együttesen állt be az ellenzék Jenei Kevin Martin mögé.

Azóta a DK szóvivője közleményben reagált Márki-Zay Péter kritikáira.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Részlet Márki-Zay Péter és az MMM vezetőségének elő Facebook-bejelentkezéséből / Magyar Nemzet / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában