Baloldali lobbi

2022.08.30. 21:18

Brüsszel nem adja oda a pénzt a tanárok béremelésére

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára és Cseh Katalin folyamatosan azért lobbiznak, hogy az EU ne utalja el a Magyarországnak és a tanároknak járó pénzt.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Maruzsa Zoltán államtitkár arról tájékoztatta a pedagógus szakszervezetek delegáltjait, hogy az augusztus 10-i tárgyalás óta a kormány nem kapott választ az Európai Bizottságtól a pedagógus béremelésre fordítható összegről, így a tárgyalások elhalasztására tett javaslatot.

Maruzsa Zoltán átadta ugyanakkor írásban is rögzített álláspontját a polgári engedetlenségről, melyben leszögezte:

a polgári engedetlenség a hatályos jogban nem ismert tiltakozási eszköz. Az azt szervező pedagógusok így arra „tanítják” diákjaikat, hogy mérlegeljék, milyen iskolai előírásokat kell betartaniuk és milyeneket nem. Az államtitkár arra kérte a szakszervezeti vezetőket, hogy a jogszabályellenes magatartást, a tanulók erkölcsi értékrendjét negatívan befolyásoló, törvénytelen kezdeményezést ne támogassák.

Bár az Európai Unió többször megerősítette, hogy a pedagógus béremelést támogatja, a pénz utalása mégis folyamatosan késik. Ennek oka, hogy magyarországi baloldali képviselők, elsősorban Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára és a momentumos Cseh Katalin azért lobbiznak, hogy hazánk ne kapja meg ezt a pénzt – írja az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában