Migránsbűnözés

2022.08.24. 13:17

A migránsok pusztítása miatt töröltek egy migránsoknak rendezett fesztivált Németországban

Nem tartják meg a hétvégére tervezett Eritrea Fesztivált egy német kisvárosban, mert egy korábbi rendezvényen a migránsok fényes nappal az utcán kezdtek tömegverekedésbe – nem csak egymást, hanem a rendőröket és a járókelőket is megtámadták.

Illusztráció

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: ARNE DEDERT

Migránsok randalíroztak a napokban egy fesztiválon a németországi Giessenben. A vandálok a rendezvény szervezőit és munkatársait támadták meg, de egy ponton még egymást is megverték, végül a kiérkező rendőrök ellen fordultak. Az afrikai migránsok a város eritreai kulturális központját is célba vették. Az utcai harcokat többen levideózták, így országszerte hamar híre ment a vandálok pusztításának. A rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg testi sértés és garázdaság gyanúja miatt folyik a nyomozás, az elkövetők nagy részét azonban még mindig nem tudták elfogni.

A rendőrség több mint egy órán keresztül próbálta megfékezni az utcai harcokat, amelyben többen súlyos sérüléseket szenvedtek. A városban szombaton tartották volna az Eritrea Fesztivált, a történtek fényében azonban a szervezők a hatóságokkal együtt úgy döntöttek, hogy törlik a programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában