Illegális bevándorlás

2022.07.26. 16:27

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarországra, illetve az Európai Unió területére.

Az Észak-Macedóniába induló 74. magyar rendőri kontingens tagjait búcsúztatta Czukor Gergely alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának osztályvezetője kedden Budapesten.

A rendőrség honlapján közzétett közleményben kiemelték: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarországra, illetve az Európai Unió területére.

Ennek érdekében ajánlottak fel támogatást a nyugat-balkáni országoknak. A tájékoztatás szerint a magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek, valamint az illegális migránsok előállításában.

A 29 fős északmacedón kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – jelezték.

A magyar rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében szolgálnak majd, hanem a mélységi területeken haladó utakon is. A kontingens terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatja az érintett határszakasz védelmét – tették hozzá.

Borítókép: Az Észak-Macedóniába induló magyar rendőri kontingens tagjainak búcsúztatása a Készenléti Rendőrség budapesti központjában 2022. május 3-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában