Nincs meglepetés

2022.07.19. 08:10

Új pártját készítheti elő, ezen az oldalon tűnt fel Jakab Péter

A nép pártján nevű Facebook-oldalt használja néhány napja a Jobbik korábbi, bukott vezetője. Az oldal korábban egy Zöld Válasz Egyesület névre hallgató szervezeté volt. A hosszú ideig inaktív civil szervezetnek a "mamuszosként" elhíresült Molnár Enikő is képviselő tagja volt. Jelenlegi vezetője Nunkovics Tibor, a Jobbik pártigazgatója - számol be róla a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Nunkovics Tibor, a Jobbik frissen megválasztott pártigazgatója az egyik képviselője annak a Zöld Válasz Egyesületnek, melynek Facebook-oldala pár napja Jakab Péter új közösségi platformja és már A nép pártján címszó alatt érhető el. A bírósági dokumentumok szerint az egyesületnek jelenleg képviselője még a párthoz köthető Bodor Zoltán és Gajdos Attila is. 

Az internetes nyilvántartásból az is kiderül, hogy Nunkovics és Gajdos 2021 óta tagjai a Zöld Válasz Egyesületnek, elődjeik pedig Molnár Enikő és Kepli Lajos volt jobbikos országgyűlési képviselők voltak.

Az egyesületnek honlapja is van, ám ez 2019 óta gyakorlatilag inaktív, miként a Facebook-oldal is az volt, egészen addig, amíg Jakab Péter új közösségi teret nem nyitott rajta A nép pártján néven. 

A Jobbikban minden tisztségét elveszítő politikus múlt pénteken frakcióvezetői leváltása után jelent meg új névvel, saját profilképével a Zöld Válasz Facebook-oldalon, melynek korábban élettársa, Molnár Enikő volt a kezelője, így az oldal átnevezése és új arculatának megteremtése nem okozhatott nehézséget.

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy a nép gyermeke szerepben előszeretettel tetszelgő Jakab éveken keresztül szerény életvitelével igyekezett támogatókat szerezni, miközben a bukott elnök sokkal jobban él, mint mutatja. 

Sajtóhírek szerint Jakab Péter élettársa több millió forintos fizetésért a Jobbik-frakció munkatársai között is helyet kapott, miközben Jakab Péter frakcióvezetőként pénteki leváltá­sáig szinte a párt teljes pénzügyi keretéről, vagyis évente 600 millió forintról dönthetett egy személyben, kontroll nélkül.

Most úgy tűnik, Jakab Péter új pártját készíti elő, ami egy újabb szakadáshoz vezethet a Jobbikban.

Borítókép: Jakab Péter/Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában