Extraprofit

2022.06.28. 10:13

Szentkirályi Alexandra: elvárjuk, hogy a különadókat minden vállalat maga fizesse meg (videó)

A mi politikánk középpontjában a magyar családok állnak – írta a kormányszóvivő.

A kormány elvárja, hogy az extraprofit-különadókat minden vállalat maga fizesse meg, azt ne terhelje tovább a lakosságra, a háború árát ugyanis nem a magyar családoknak kell megfizetniük – írta hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Elfogadhatatlannak tartjuk és a leghatározottabban elutasítjuk, hogy a Ryanair az extraprofit-különadóját visszamenőlegesen is át akarja hárítani az utasaira, ezért fogyasztóvédelmi vizsgálatot kezdtünk.

Amennyiben bebizonyosodik a jogsértés, akkor a Kormányhivatal fogyasztóvédelmi bírságot fog kiszabni. A mi politikánk középpontjában a magyar családok állnak, és mindenkitől elvárjuk a tisztességes és jogkövető magatartást – olvasható Szentkirályi Alexandra bejegyzésében.

Borítókép: Utasok szállnak fel az ír fapados Ryanair légitársaság repülőgépére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában