A béke pártján

2022.06.29. 16:50

Orbán Viktor: ha lesz béke, nem lesz háborús infláció, sem fenyegető gazdasági válság (videó)

A miniszterelnök a NATO-tagországok Madridban zajló csúcstalálkozóján elmondta: a háborús inflációnak és a fenyegető gazdasági válságnak csak a béke vethet véget. Orbán Viktor szorgalmazta a mielőbbi béketárgyalásokat a felek közt, és bejelentette: Magyarország 2024 helyett már 2023-ra a GDP 2 százalékára növeli katonai kiadásait.

Ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés. Ha lesz béke, nem lesz háborús infláció. Mi a béke pártján állunk! 

- közölte Facebook-oldalán Orbán Viktor a NATO-tagállamok madridi csúcstalálkozójáról közzétett videójában.

A kormányfő a kétnapos madridi NATO-csúcsról azt mondta: súlyos kérdések vannak napirenden, köztük az egyre romló ukrán háborús helyzet, az élelmiszerválság, a háborús infláció és a fenyegető gazdasági válság.

A videóban a miniszterelnök elmondta: "Mi a béke pártján állunk, mindent meg kell tennünk, hogy a béke beköszöntsön". A háborús inflációnak és a fenyegető gazdasági válságnak csak a béke vethet véget - jelentette ki a kormányfő. 

Bejelentette: "Szorgalmaztuk, hogy minél hamarabb legyen tűzszünet és kezdődjenek meg a béketárgyalások. Azt javasoltuk, hogy a NATO erőfeszítéseinek középpontjába most már a béke megteremtését helyezzük." 

Ugyanakkor - folytatta Orbán Viktor - a békéhez erő is kell, ezért elmondta: az ülésen bejelentette, hogy a magyar parlament döntéseinek megfelelően hazánk a katonai célú kiadásait a tervezett 2024-nél egy évvel hamarabb, már 2023-ban felemeli a GDP 2 százalékos szintjére. 

Ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés, ha lesz béke, nem lesz infláció, ha lesz béke, véget érnek azok a kockázatok, amelyek ma Magyarország biztonságát fenyegetik - zárta szavait miniszterelnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában