Magyar-vietnámi jogalkotási szeminárium

2022.06.27. 19:16

Kövér László: Magyarország elkötelezett az éghajlatvédelmi célok megvalósításában

A házelnök az országok jogalkotásának megismerése céljából tartott szemináriumon kijelentette: az éghajlatváltozás elleni fellépés az egész világ egyik legsürgetőbb feladata.

Magyarország elkötelezettségét hangsúlyozta Kövér László házelnök a nemzetközi fenntartható fejlődési, környezetvédelmi és éghajlatvédelmi közös célok kitűzése és megvalósítása érdekében hétfőn, az Országházban tartott magyar-vietnámi jogalkotási szemináriumon. 

A házelnök az országok jogalkotásának megismerése céljából tartott szemináriumon kijelentette: az éghajlatváltozás elleni fellépés az egész világ egyik legsürgetőbb feladata. 

Kövér László felhívta a figyelmet arra, hogy az ENSZ Közgyűlése ebben a hónapban választotta meg elnökének Kőrösi Csabát, aki társelnöke volt az ENSZ-ben a fenntartható fejlődési célokat megszövegező Open Working Group-nak, majd éveken keresztül Áder János államfő munkatársaként tevékenykedett. 

"Hazánk klímavédelem terén történő határozott fellépését jól mutatja, hogy az európai uniós országok közül elsőként ratifikáltuk a Párizsi Megállapodást" - idézte fel. 

Beszámolt arról is, hogy Magyarország támogatja az Európai Unió által megemelt 2030-as ambíciószintet, azonban nem mindegy, végső soron kik fizetik meg ennek a költségeit. 

Említést tett a magyar klímavédelmi törvényről is, amelyben nemzeti szinten 2030-ra legalább 40 százalékos kibocsátáscsökkentési célt tűzött ki az 1990-es szinthez képest, miközben kötelezettséget vállalt arra, hogy 2050-re klímasemlegessé válik. Hozzátette: 2020-ban az 1990-es értéknél már 34 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt bocsátott ki az ország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában