Külföld

2022.06.02. 07:33

Ismét lövöldöztek Amerikában – két hét alatt ez már a harmadik eset volt (videó)

Négy halálos áldozata van egy lövöldözésnek, amely amerikai idő szerint szerda délután az Oklahoma államban található Tulsa városában zajlott le egy kórházi épületben. A feltételezett elkövető is életét vesztette – jelentette be a helyi rendőrség.

Wendell Franklin, a tulsai rendőrkapitány a Twitteren azt írta, hogy kollégáit a helyi St. Francis Kórház közelében lévő egyik egészségügyi épületbe hívták, ahol a bejelentés szerint egy felfegyverzett férfi tartózkodott. A tulsai rendőrség szóvivője közleményében úgy fogalmazott, hogy „aktív lövöldözőről” volt szó. 

A sebesültek pontos számát egyelőre nem közölték.

A rendőrség valamivel este 6 óra előtt egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy a tisztek átkutatják az épület minden helyiségét, és ellenőrzik, hogy megszűnt-e minden „fenyegetés”.   

Richard Meulenberg, a helyi rendőrség századosa megerősítette hogy a lövöldöző is meghalt. Elmondása szerint 

az egészségügyi komplexum egy „katasztrófa helyszíne volt”, és mire a rendőrök a helyszínre értek, az áldozatok közül „többen már halottak voltak”. 

A St. Francis Kórházat lezárták a kialakult helyzet miatt. A televíziótársaságok felvételein azt lehetett látni, hogy a mentők hordágyakon tolják ki az embereket az épületből. Az egészségügyi komplexum területén több tucat rendőrautó tartózkodott, a hatóságok leállították a környék forgalmát a vizsgálat idejére.   

A szerda esti sajtótájékoztatón Eric Dalgleish rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, hogy 

a rendőrök még lövéseket hallottak az épületben, amikor megérkeztek. Úgy tűnik, hogy a feltételezett elkövető saját kezével vetett véget az életének, kézifegyver és puska is volt nála

– tette hozzá.   

Dalgleish arról is beszélt, hogy jelenlegi ismereteik szerint az áldozatok között egészségügyi alkalmazottak és betegek is vannak.   

A Fehér Ház bejelentette, hogy Joe Biden amerikai elnököt tájékoztatták a lövöldözésről, és a kormány felajánlotta támogatását a helyi tisztviselőknek.   

Alig több mint két hét alatt ez a harmadik több áldozatot követelő lövöldözés volt az Egyesült Államokban. 

Nyolc nappal ezelőtt egy 18 éves, automata puskával felfegyverzett férfi 19 gyereket és két tanárt gyilkolt meg a Texas állambeli Uvalde egyik általános iskolájában. Május közepén pedig a New York állambeli Buffalo városában nyitott tüzet egy fegyveres egy szupermarketben és megölt 10 embert.

Borítókép: Rendőrök beszélgetnek egy fiatal férfival a St. Francis Kórház egyik épületénél, ahol legkevesebb négy ember életét vesztette egy lövöldözésben az oklahomai Tulsa városában 2022. június 1-jén. A sebesültek pontos számát egyelőre nem közölték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában