Járvány

2022.05.13. 08:55

Szijjártó: 400 ezer gyorstesztet küld Magyarország Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek (videó)

A hétvégén 400 ezer antigén gyorstesztet küld Magyarország Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közösségi oldalán megosztott videóban.

Szijjártó Péter közölte: a világnak számos olyan területe van, ahol a koronavírus-járvány még az eddigieknél is nagyobb kihívást jelent. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország eddig is segített a bajban lévő országokon: nemrégiben Moldovába, Észak-Macedóniába és Montenegróba küldtek gyorsteszteket. Több ország is kért Magyarországtól hasonló segítséget, ezért most 300 ezer antigén gyorstesztet küldenek a Fülöp-szigeteknek és 100 ezret Szomáliának – ismertette a tárcavezető.

– Fülöp-szigetek az egyik legfontosabb partnerünk Ázsiában, hiszen a kontinens legnagyobb katolikus közössége ott él, 

és ez a közös párhuzam a Fülöp-szigetek és Magyarország között mindig is fontos alapja volt az együttműködésnek, ezért is segítettünk mindig nekik – jelezte Szijjártó Péter.

Hozzátette, Szomália pedig komoly terrorhullámmal néz szembe és azért, hogy úrrá tudjanak lenni a biztonsági kihívásokon, Magyarország legalább a járvány kezelésében segít.

– Reméljük, mindez hozzájárul ahhoz, hogy ebben a két országban a világjárvánnyal szembeni küzdelem sikeresebb tud lenni –mondta Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában