Isten, haza, család

2022.05.05. 15:17

Orbán Viktort kérték fel az első európai CPAC főszónokának

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia) – közölte az Alapjogokért Központ igazgatója csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón.

Szánthó Miklós elmondta, az Alapjogokért Központ az Amerikai Konzervatív Unióval közösen rendezi meg Európában először az eseményt, amelynek

főszónokául Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel.

A rendezvény mottója és központi tematikája az Isten, haza, család hármas egysége – közölte.

Szánthó Miklós azt mondta, az ukrajnai háború tragédiája mellett sem felejthetjük el, hogy befolyásoljuk, alakítsuk, milyen értékrend mentén épül ki az új világrend.

Azt látni, hogy a neomarxista liberálisok azok, akik még egy ilyen helyzetben is, „mindenféle jogállamisági eljárással” gőzerővel folytatják ideológiai és érzelmi hadjáratukat – fogalmazott.

Ebből fakad, hogy a konzervatívoknak, a jobboldalnak továbbra is meg kell védeniük az Isten, haza, család hármas egységét, a nyugati civilizáció zsidó-keresztény alapjait, amelyek „heves és nem lanyhuló támadások alatt vannak”, valamint a nemzeti identitást és az állami szuverenitást a különböző föderalisztikus, birodalmi törekvésekkel szemben – hangsúlyozta az igazgató.

Kiemelte,

továbbra is meg kell védeni gyermekeinket és családjainkat az egyre hevesebben (...) támadó genderideológiával szemben.

Szánthó Miklós azt mondta, a nyugati civilizáció konzervatív, jobboldali politikusai és véleményformálói a rendezvényen együtt mutatnak majd erőt. Többek között Budapestre jön Rick Santorum korábbi republikánus szenátor, Václav Klaus korábbi cseh államfő, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Tom Van Grieken, a belga Flamand Érdek (VB) vezetője. A rendezvényen részt vesznek osztrák, spanyol, olasz, holland parlamenti és uniós parlamenti képviselők, valamint amerikai kongresszusi képviselők. Elfogadta a meghívást Ben Ferguson és Candace Owens amerikai médiaszemélyiség is.

Online kapcsolódik majd be a konferenciába Nigel Farage brit politikus, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali VOX párt elnöke, Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség.

Szánthó Miklós közölte, hogy meglepetésvideóval is készülnek.

Április 3., a magyar jobboldal történelmi győzelme után kimondhatjuk, hogy a nyugati civilizáció jobboldali politikusai, konzervatívjai Magyarországra reménnyel tekintenek – mondta.

Magyarország ma a nyugati (...) jobboldal egyetlen reménysége

– fogalmazott Szánthó Miklós.

Kijelentette: a budapesti CPAC azt a célt is szolgálja, hogy a világ konzervatívjai, jobboldali befolyásos véleményformálói „együtt tudjanak majd mozogni” a jövő politikaalkotásában.

Ehhez a magyar jobboldal azzal tud a rendezvényen hozzájárulni, hogy bemutatja a magyar modellt, azt, hogy a nemzetközi liberális mainstreammel szemben hogyan lehet és kell sikeresen politizálni – mondta az igazgató.

A konferenciát eredetileg március végére tervezték, de az ukrajnai háborús helyzet miatt májusra halasztották.

Borítóképünkön Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában