Egy karrier vége

2022.04.11. 09:14

Szél Bernadett legemlékezetesebb cirkuszai - így emlékszünk majd a bukott képviselőre (videók)

Szél Bernadett az egyike azoknak, akik óriásit buktak a választáson, és nem lesznek tagjai az országgyűlésnek. Szél 2018-ban még az LMP társelnöke volt, az elmúlt években csak hisztijeivel próbált kitűnni, most a Momentum adott neki biztos bejutónak gondolt helyet, de kiderült, a választók nem voltak vevők a cirkuszra, így a nyugalmat és biztonságot képviselő Menczer Tamást, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg Pest megye 2.számú választókerületében.

Szél Bernadett az egyike azoknak a politikusoknak, akik kibuktak az országyűlésből, miután vereséget szenvedett a budaörs-budakeszi központú választókerületben - számol be róla az Origo.

Az egykori LMP-s politikus a Momentum színeiben indult egyéniben a Fidesz-KDNP politikusa, Menczer Tamás ellen a Pest megye 2. számú választókerületében, ahol a szavazatok 44,10 százalékát szerezte meg és mivel egyéniben vereséget szenvedett, így a parlamenti helyét is elvesztette. A baloldal listáján a Momentum színeiben mindössze a 206. helyen szerepelt, mert abban bízott, hogy egyéniben le tudja győzni a Fidesz-KDNP jelöltjét.

A 2011-es tisztújításakor az LMP-kongresszus választmányi szóvivővé választotta. Parlamenti mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntés nyomán szerezte, Kaufer Virág lemondását követően.

2013 ÉS 2018 KÖZÖTT A PÁRT NŐI TÁRSELNÖKE, ELŐBB AZ ALAPÍTÓ SCHIFFER ANDRÁS, MAJD HADHÁZY ÁKOS MELLETT.

A 2014-es országgyűlési választáson az LMP országos listájának 2. helyén szerepelt, emellett Pest megye 2. választókerületében indult egyéni jelöltként. A választáson az országos listáról szerzett mandátumot. A 2018-as magyarországi országgyűlési választáson pedig már ő volt az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Az ígéretesnek tűnően induló karrier azonban csúfos bukásba torkollt. Miután Szél és Hadházy feladták az LMP függetlenségét és a párt kongresszusának döntésével ellentétben elkezdtek visszaléptetésekről egyezkedni, a választáson az LMP hatalmasat bukott. Szél sem nyert egyéniben, az árulásért dühös LMP tagok pedig eltiltották a párttisztségek betöltésétől, mire Szél durcásan kilépett. 

Ezután Szél már csak a botrányokozással foglalkozott, és valószínűleg nem is marad meg róla több az emberek emlékezetében, mint az MTVA-nál bemutatott előre eltervezett szánalmas cirkusz.

Idézzük fel például azt, amikor az MTVA-hoz megpróbáltak betörni Hadházy Ákossal. 

A legtöbben azonban valószínűleg Kunhalmi Ágnessel közös számára emlékeznek, amikor Kunhalmi eljátszotta, hogy nekifut egy ajtónak, Szél pedig eljátssza, hogy megijed. Mindezt persze élőben közvetítették.

És végül, de nem utolsósorban - így rappel Szél Bernadett:

Úgy tűnik, ezeknek a jeleneteknek búcsút kell mondanunk. Kár, sokat nevettünk rajtuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában