Twitter-botrány

2022.04.30. 20:52

Listázzák a transzfóbiával vádolt embereket

Egy radikális transzpárti aktivista a Twitteren közzétett egy listát, amiben a transzfóbnak titulált személyek Twitteren használt neve, és a profiljába mutató linkje szerepel.

Szándékosan nyilvánosságra hoztak egy több ezer személy adatait tartalmazó listát, amelyen állítólag transzfóbok szerepelnek – írja a V4NA hírügynökség. A sorban olyanok találhatók, mint Julie Bindel újságíró és író, Linda Blade kanadai edző és a női sportok egyik támogatója, de a listán szerepel Colin Wright biológus és író, Sydney Watson podcaster, Chris Elston, és Chris Billboard is.

A mintegy négyezres listát Christie Grace hozta nyilvánosságra a Twitteren. A névsor mellett azt is számon tartja, hogy hány nőt és férfit tituláltak transzfóbnak, illetve hány ilyen fiókot szankcionáltak vagy függesztettek fel a Twitteren.

A szerzők szerint ez egy módja annak, hogy könnyen megtalálják a szabályokat megszegő transzfób tweeteket és jelenthessék azokat a Twitternek. A lista használatára vonatkozó utasítások több lépésre vannak lebontva. Az első lépés a Twitter-beállítások módosítása, a második pedig a véletlenszerű transzfób keresőgenerátor linkjére kattintás.

Az útmutató példákat is kínál arra vonatkozóan, hogy milyen kijelentések számítanak transzfóbnak. Ilyen példa az a mondat, hogy “a mellkasod megcsonkítása nem tesz téged férfivá”. De jelenthető az is, ha valaki szidja vagy sértegeti a transz embereket, vagy ha transzfóbnak minősülő mémeket oszt meg egy felhasználó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában