Eldőlt

2022.04.21. 12:52

Kocsis Máté lesz a Fidesz frakcióvezetője

A hírt Gulyás Gergely jelentette be a Kormányinfón.

A május 16-ával kezdődő héten választják meg a miniszterelnököt, és megalakul az új Országgyűlés is – jelentette be a Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Ennek feltétele a miniszter ismertetése szerint az, hogy az új Országgyűlés elfogadja a kormány szerkezetéről szóló törvényt, ezt május 2-át követően beterjesztik.

Gulyás úgy fogalmazott, Orbán Viktor kormányzati feladatvállalást is ajánlott Kocsis Máté frakcióvezetőnek, aki viszont jelezte: ha választhat, akkor továbbra is frakcióvezető lenne. A miniszterelnök ezután Kocsis Mátét kérte fel a frakció vezetésére – fogalmazott Gulyás.

Az április 3-ai elsöprő győzelem után újra a munka következik, köszönjük a bizalmat!
– reagált a bejelentésre közösségi oldalán Kocsis Máté. „Nagy frakció, sok feladat, hatalmas felelősség, óriási megtiszteltetés! Hajrá, Magyaroszág!” – tette hozzá.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én (MTI/Vasvári Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában