Hosszú felépülés lesz

2022.04.28. 13:19

Irányított véradást szerveznek a lezuhant ejtőernyős katona kezeléséhez

A Magyar Honvédség főtörzsőrmestere hétfőn egy ejtőernyős gyakorlaton szenvedett balesetet, amikor nagy sebességgel csapódott a földbe.

Továbbra is várják a véradókat a hétfőn balesetet szenvedett ejtőernyős katona kezeléséhez - közölte a Magyar Honvédség csütörtökön a Facebook-oldalán.

Mint írták: Gál Szabolcs főtörzsőrmester hétfőn egy ejtőernyős gyakorlaton vett részt a szandaszőlősi katonai repülőtéren, amikor nagy sebességgel csapódott a földbe. A tapasztalt katonasportolót súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Gál Szabolcs, a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagja, és már több mint 5500 ugrást hajtott végre - emelték ki.

A baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, a vizsgálat még folyamatban van - írták.

A főtörzsőrmesternek az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához vérre van szüksége. Bár "kollégái már összefogtak a nemes ügy érdekében", az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését.

Gál Szabolcsot a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, a budapesti Honvédkórházban kezelik. Az irányított véradáshoz szükségesek Gál Szabolcs egyes adatai is.

A neve mellett születési ideje: 1989.08.30., valamint TAJ-száma: 042934750 megadásával lehet célzottan Gál Szabolcs főtörzsőrmester kezelésére vért adni - ismertette honvédség.

Borítókép: Ejtőernyős-bemutató a honvédelmi napi haditechnikai bemutatón a budaörsi reptéren 2019. május 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában