Nagy a támogatás

2022.04.04. 06:06

Elsöprő a nemek aránya a gyermekvédelmi népszavazáson

Bár az adatok 91,55 százalékos feldolgozottsága alapján a gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson több mint hárommillióan nyilvánítottak véleményt és a kérdésekre adott válaszokra az elsöprő többség nemmel válaszolt, a referendum mégsem tekinthető érvényesnek.

Érvényesen összesen 3 192 312-en szavaztak, ez 44,32 százalékot jelent, míg az érvénytelen szavazatok száma 1 406 366 volt, ez 19,53 százalékos arány. Az igen-nem szavazatok aránya az adatok alapján a következő: igennel a szavazók 7,62 százaléka szavazott, a nemek aránya 92,38 százalék. Mindez számokban kifejezve azt jelenti, hogy majdnem hárommillióan, 2 949 028-an álltak ki a gyermekek védelme mellett.

Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott

– írja a Magyar Nemzet.

Borítókép: Országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás (fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában