Ukrán válság

2022.03.22. 15:07

Nacsa: a baloldal és Brüsszel egyre felelőtlenebb nyilatkozatokat tesz

A kormánypártok szerint a magyar baloldal és most már Brüsszel is napról napra felelőtlenebb nyilatkozatokat és javaslatokat tesz az ukrajnai háborús helyzettel kapcsolatban.

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában arra hivatkozott: a baloldal nyilatkozataiból kiderül, hogy katonát és fegyvert küldenének Ukrajnába, belesodornák Magyarországot a háborúba.

A videón táblákon mutatták fel ellenzéki politikusok e témában tett nyilatkozatait, amelyeket Nacsa Lőrinc úgy értékelt: ilyen mondatokból háború idején egy is sok. Mégis - folytatta - a baloldal és "most már vele egybehangzóan Brüsszel is", napról napra felelőtlenebbnél felelőtlenebb nyilatkozatokat, javaslatokat tesz.

Azt mondta, a baloldalra nem lehet számítani, ha Magyarország biztonsága a tét. "A baloldal nem békét, hanem háborút hozna"

- jelentette ki.

A kormánypárti politikus ezért arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, hogy "fogja vissza az embereit, ne engedje, hogy élezzék az így is nehéz helyzetet".

A kormányoldalnak Magyarország biztonsága az első, ezért nem fogjuk engedni, hogy bárki belesodorjon bennünket ebbe a háborúba - szögezte le Nacsa Lőrinc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában