Családbarát támogatások

2022.03.26. 13:17

Kincs: Magyarország védi és támogatja a gyermeket nevelő családokat (videó)

Magyarország védi és támogatja a gyermeket nevelő családokat annak érdekében, hogy a gyermekek vállalása és nevelése pénzügyi nehézség helyett inkább kedvező anyagi helyzetet jelentsen - közölte a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) szombaton.

Vác, 2021. április 25. Túrázó, kiránduló öttagú fiatal család a váci Duna-parton, a tavaszi hétvégén.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Azt írták, hogy megjelent egy újabb kisfilmjük a magyar család- és népesedéspolitika eredményeiről. Mint közölték, a baloldali kormányok a családi adózásból kizárták az egy- és kétgyermekeseket, megszüntették az otthonteremtés rendszerét és lerövidítették a gyermekgondozási időszakot.

Hozzátették: 2010-ben családbarát fordulat történt: azóta a magyar családok életszínvonala folyamatosan javul, amit jól mutat, hogy átlagosan duplájára nőtt a gyermekes családok egy főre jutó jövedelme.

A családi adókedvezmény ma már egymillió családnak jelent havonta akár több tízezer forintos megtakarítást. A kétgyermekes családoknál 2016 után megduplázódott az összeg 

- jelezték.

A Kincs szerint a családok otthonteremtési kedvezményét, a csok-ot már 200 ezer, az otthonfelújítási támogatást pedig több mint 100 ezer család vette igénybe.

Míg száz gyermekes családra 2010-ben még 70, ma már 98 autó jut. A nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét pedig több mint 36 ezren igényelték - írták.

A babaváró támogatást már több mint 200 ezer házaspár kapta meg, aminek köszönhetően 2019 júliusa után emelkedett az esküvők és a születések száma - sorolták az intézkedéseket.

"Magyarország családbarát ország, ahol a gyermekes családokat megbecsülik. Őrizzük meg ilyennek, őrizzük meg közös KINCSeinket!" - fogalmaztak a közleményben.


 

Címkék#kincs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában