Diplomácia

2022.02.18. 16:33

Visszakapták helyeiket az európai parlamenti küldöttségekben a Fidesz EP-képviselői

A Fidesz európai parlamenti képviselői visszakapták helyeiket az Európai Parlament (EP) küldöttségeiben, a képviselők immáron nem uniós országok, régiók és szervezetek parlamentjeiben is képviselhetik a magyar érdekeket – közölte a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében pénteken.

Emlékeztettek: az európai parlamenti küldöttségek célja a kapcsolattartás, folyamatos egyeztetés nem uniós országok, régiók vagy szervezetek parlamentjeivel rendszeres ülések, előadások, látogatások által.

Azzal, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői tagságot kaptak, egyben lehetőséget is: azért fognak dolgozni, hogy a magyar érdekek is megjelenjenek a találkozók alkalmával

– fogalmaztak.

 

A Fidesz-képviselők az alábbi küldöttségekben kaptak tagságot:

 

 • Bocskor Andrea az EU-Moldova Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttségben és az Euronest Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
 • Deli Andor az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttségben, továbbá az EU-Montenegró Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttségben.
 • Deutsch Tamás az Irakkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Koreai-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség.
 • Gál Kinga a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
 • Győri Enikő az Andok Közösség országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben, a Közép-Amerika országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az Euro-Latin-amerikai Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben.
 • Gyürk András az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttségben és a Brazil Szövetségi Köztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
 • Hidvéghi Balázs az EU-Egyesült Királyság Parlamenti Partnerségi Közgyűlésbe delegált küldöttségben, a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben, valamint a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
 • Járóka Lívia a Dél-Afrikával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Koreai-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
 • Kósa Ádám a Japánnal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Pánafrikai Parlamenttel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
 • Schaller-Baross Ernő az Indiával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Dél-Afrikával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
 • Tóth Edina az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és a Kanadával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben.
 • Trócsányi László a Mashreq-országokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségben és az EU-Törökország Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttségben.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában