Politikai nyomás

2022.02.17. 12:33

Varga Judit: újabb fronton támadják a gyermekvédelmi törvényt (videó)

Újabb fronton támadják a magyar gyermekvédelmi törvényt – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa ötévente minden állam emberi jogi helyzetét megvizsgálja, most többek között Magyarországon van a sor. Ebben az amúgy rendkívül átpolitizált folyamatban minden állam ajánlást tehet a vizsgált országnak – közölte a miniszter.

Hozzátette, Magyarország a sok pozitív visszajelzés mellett több olyan ajánlást is kapott, amelyben nyíltan támadják a nyáron elfogadott gyermekvédelmi törvényt. Hatályon kívül helyeznék a törvényt arra hivatkozva, hogy az „megtiltja az LMBTQ-propaganda népszerűsítését kiskorúak körében” – olvasható Varga Judit Facebook-oldalán.

A miniszter a témában feltöltött videóban úgy fogalmazott:

elfogadhatatlannak tartjuk az olyan, ajánlások köntösébe bújtatott politikai támadásokat, amelyek egyoldalú információkra és szándékos félreértelmezésekre épülnek, s amelyek alkotmányos identitásunk alapvető elemeit kérdőjelezik meg.

„Felháborító, hogy bizonyos országok a balliberális nyomásnak behódolva nemzetközi NGO-k álláspontját visszhangozzák, miközben figyelmen kívül hagyják hazánk Alaptörvényét vagy éppen az Európai Unió Alapjogi Chartáját.”

A magyar kormány kiáll a gyermekek és szülők jogai mellett és visszautasítja ezeket az ideológiailag elfogult ajánlásokat. Álláspontunk világos: a magyar gyermekek nevelésébe senki sem szólhat bele, hiszen az kizárólag a szülők felelőssége. Ezt pedig a világ valamennyi országának tiszteletben kell tartania

– jelentette ki videójában Varga Judit.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. február 16-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában