Energiaszuverenitás

2022.02.16. 15:17

Orbán Viktor: a kormány örül a MOL piaci sikereinek, és szívesen fogadja a lengyel befektetőket

A kelet-közép-európai energiaszuverenitásról és az észak-déli energiafolyosó megerősítéséről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök, Daniel Obajtek, a lengyel PKN Orlen igazgatótanácsának elnöke és Hernádi Zsolt a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója szerdán a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen érintették a MOL-csoport és a lengyel vállalat nemrég bejelentett megállapodását is, amelynek értelmében a MOL 417 töltőállomást vásárol Lengyelországban, a lengyel cég pedig 185 benzinkutat szerez meg Magyarországon és Szlovákiában. A MOL az ügylet lezárása után a harmadik helyre léphet elő a lengyel üzemanyag-kiskereskedelemben, a PKN Orlen pedig a negyedik legnagyobb szereplőként léphet be a magyar piacra.

Elhangzott: a magyar kormány örül a MOL piacszerzésének, és szívesen fogadja a lengyel befektetőket Magyarországon. Az üzleti megállapodás dinamizálja Magyarország és Lengyelország hagyományosan jó kapcsolatát, de elősegíti a V4-ek együttműködését és Kelet-Közép-Európa gazdaságának fejlődését is. A tárgyalófelek szerint a két vállalat tisztességes piaci versenyéből végső soron a lengyel és a magyar vásárlók kerülhetnek ki győztesen – mondta a sajtófőnök.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) Daniel Obajtekkel, a lengyel PKN Orlen igazgatótanácsának elnökével (b2, háttal) és Hernádi Zsolttal, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatójával (j3) tárgyal a Karmelita kolostorban 2022. február 16-án.Forrás: Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b2) fogadja Daniel Obajteket, a lengyel PKN Orlen igazgatótanácsának elnökét (j) a Karmelita kolostorban 2022. február 16-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában