Elindultak

2022.02.15. 12:37

Moszkva: visszatérnek az orosz erők a hadgyakorlatról

A katonák állomáshelyükre történő visszatérésének előkészületei már meg is kezdődtek az orosz védelmi minisztérium szerint.

Megkezdték a felkészülést az állomáshelyükre történő visszatérésre az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai, amelyek részvétele véget ért az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton – jelentette be Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden Moszkvában.

Az első vasúti szerelvények és teherautó-konvojok még kedden elindulnak a helyőrségek felé. A bejelentésre a rubel árfolyama erősödni kezdett.

Az elmúlt hetekben több NATO-ország azzal vádolta Moszkvát, hogy az Ukrajna elleni invázió céljából vont össze erőket az ukrán határ közelében, amit az orosz fél valótlan állításnak minősített.

Konasenkov azt is közölte, hogy a Belaruszban a Szövetségesi Eltökéltség – 2022 kódnevű hadgyakorlat utolsó szakaszában, február 19-én, a Minszkben akkreditált katonai attasék megfigyelőként vehetnek majd részt Obuz-Lesznyevszkij lőterén.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott kép az Sz–400-as légvédelmi rakétarendszerről a fehéroroszországi Breszt régióban fekvő egyik gyakorlótéren, 2022. február 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában