Közlemény

2022.02.10. 15:44

Fidesz: a baloldal növekvő, a Fidesz csökkenő pályára állította az államadósságot

Míg a baloldal meredeken növekvő, addig a Fidesz csökkenő pályára állította az államadósságot – így reagált a nagyobbik kormánypárt csütörtökön az ellenzéknek az államadósság témájában tett nyilatkozatára.

Az a baloldal beszél az államadósságról, amely kormányzása alatt csaknem megduplázta és meredeken növekvő pályára állította azt

– írta közleményében a Fidesz, arra reagálva, hogy az ellenzéki pártok politikusai az államadósság, az infláció és korrupció megfékezését sürgették sajtótájékoztatójukon.

A nagyobbik kormánypárt szerint Gyurcsány Ferenc vezetésével a baloldal működésképtelenné tette az országot, amely az államcsőd szélén állt, az IMF és más drága deviza-államhitelek nélkül már nyugdíjakat, családtámogatásokat és béreket se tudták volna fizetni. Hozzátették: a baloldal saját alkalmatlansága árát a magyar emberekkel fizettette ki, folyamatosak voltak a megszorítások.

A közleményben hangsúlyozták: a Fidesz-KDNP pénzügyileg stabilizálta az országot, a gazdaságot növekvő, az államadósságot csökkenő pályára állította, visszafizette a baloldal által felvett hiteleket.

2010-től a járvány kitöréséig az államadósság a GDP 83 százalékáról 65,5 százalékra csökkent, a csökkenő tendenciát csak a koronavírus-járvány miatti védekezéssel járó kiadások lassították le – tették hozzá.

A Fidesz felhívta a figyelmet arra is, hogy a járvány miatt az államadósság egész Európában nőtt, a 90 százalékot közelíti, de a magyar államadósság ma is jóval az uniós átlag alatt van (79,9 százalék,) és Magyarország a saját lábán állta ki a válságot.

A közleményben kitértek arra: Magyarország sikeres pénzügyi és gazdaságpolitikáját a külföldi befektetők és hitelminősítők is elismerik, bóvli kategóriából mára az egyik legvonzóbb befektetési célponttá vált az ország a nemzeti kormány sikeres pénzügyi, gazdaságpolitikájának és a politikai stabilitásnak köszönhetően.

A baloldalon ugyanazok akarnak visszatérni, akik egyszer már tönkretették az országot. Magyarországnak előre kell menni, nem hátra!

– zárta közleményét a Fidesz.

Borítóképünkön Gyurcsány Ferenc. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában