Narratíva

2022.02.15. 21:08

Dömötör Csaba: Márki-Zay büntetlenül mondhatja, hogy a fasisztákat képviseli (podcast)

Minden alapot nélkülöző lejárató kampány zajlik Magyarországgal szemben – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Mediaworks Hírcentrum Narratíva című podcastjében, a brüsszeli kettős mércét leleplező dokumentumok kapcsán.

A Magyar Nemzet birtokába került anyagok azt bizonyítják, amit régóta mondunk: az Európai Unió döntéshozóinak nem a magyar jogszabályokkal van problémájuk, hanem hogy nem állunk be a liberális fősodorba – fejtette ki véleményét Dömötör Csaba, Heiter Dávid Tamással beszélgetve. 

A politikus arra is rávilágított, hogy például a médiatörvényt mondvacsinált indokokkal kritizálták úgy, hogy közben volt olyan uniós tagország, ahol újságírókat gyilkoltak meg.

Vagy gondoljunk csak a jogállamiság kérdésére: nálunk nagyobb és gazdagabb országokban rendkívül erőszakosan lépnek fel tüntetőkkel szemben. Az Európai Unióban egy sokkal jobban igazodó kormányt szeretnének látni, de ezzel szemben megéri a saját utunkat járni. Dömötör Csaba emlékeztetett a 2010 előtti válságkezelésre, amikor a balliberális kormány külföldi elvárásoknak megfelelően kezelte a bajt, ennek pedig privatizáció, IMF-hitel és közel hétszázalékos gazdasági zsugorodás lett az eredménye. 

A mostani kormányzás alatt pedig növekedett az állami tulajdon, bővült a családtámogatás, a reálbérek több mint hetven százalékkal nőttek. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy nemrégen érkeztek meg a 2021-es évre vonatkozó hivatalos adatok, amik 7,1 százalékos gazdasági növekedést mutatnak.

A műsorban szóba került Márki-Zay Péter botrányos megnyilvánulása, miszerint a baloldali összefogás a fasisztákat és a kommunistákat is képviseli.

Dömötör Csaba szerint érdemes belegondolni abba, hogy milyen visszhangja lenne egy ilyen mondatnak, ha azt egy kormánypárti képviselő mondta volna.

Most azonban a jogvédő szervezetek, a liberális médiumok és a hazai baloldali pártok, amelyek korábban állandóan antiszemitizmust kiáltottak, hallgatnak. Úgy tűnik, Márki-Zay Péter büntetlenül mondhatja azt, hogy a fasisztákat képviseli. Dömötör Csaba szerint mivel a baloldal nincsen könnyű helyzetben egy ilyen miniszterelnök-jelölttel, ezért minden létező határt megpróbálnak átlépni a kampányban. Az államtitkár szerint a reménytelen helyzetükből provokációk születnek.

A gyermekvédelmi népszavazás kapcsán arról beszélt: kirobbant egy vita annak kapcsán, hogy a magyar szülőknek van-e beleszólása abba, hogyan nevelik a gyermekeiket.

Dömötör szerint ez egy annyira szerteágazó vita, hogy uniós források kérdésével kötik össze, tehát azt mondják, hogy azért ne kapjon fejlesztési pénzt Magyarország, mert létezik a gyermekvédelmi törvény. A kormány ezért gondolta azt, hogy ha már van ez a vita, akkor legyen a döntő szó a magyaroké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában