Megtévesztő mantra

2022.01.13. 09:04

Szanyi: Márki-Zayn kívül is van élet!

Nyílt levélben bírálja Márki-Zay Péter kijelentéseit Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) elnöke. Szanyi szerint ugyanis a baloldal miniszterelnök-jelöltje megtévesztő mantrát ismételget, amikor azt mondja, hogy aki nem rájuk szavaz, az a Fideszt támogatja.

Szanyi Tibor arra szólítja fel nyílt levelében Márki-Zayt, hogy „szálljon le” arról a sokat emlegetett megtévesztő mantráról, amely szerint aki nem rá szavaz, az a Fideszt akarja hatalomban tartani. Az ISZOMM elnöke azzal egyetért, hogy a Fideszt le kell váltani, de szerinte nem mindegy, hogy kire. Szanyi úgy látja, a Fidesz jelenleg a bűn stabilitását, a baloldali miniszterelnök-jelölt pedig a káoszt ígéri. Szerinte egyik módszer sem alkalmas a szociális válság felszámolására,  a „jólléti szocializmus” megteremtésére.

Szanyi mind a Fidesz, mind Márki-Zay egészségügyről alkotott elképzeléseit bírálja, szerinte ugyanis egyik sem alkalmas a mindenkire kiterjedő és magas minőségű közellátás megteremtésére.

Szanyi nem ért egyet Márki-Zay minimálbér-kritikus álláspontjával sem, az ISZOMM ugyanis még nagyobb mértékű – 250 ezer nettó – minimálbéremelést tartana szükségesnek.

A levélben azt írja, az előválasztás csupán a baloldali pártok túléléséért kitalált forgatókönyv volt. Szanyi szerint „olyan sincs, hogy valaki úgymond megosztja az ellenzéket. Olyan viszont van, hogy az ellenzék egy jelentős része elkülönül, aztán fenyegeti a többieket, vagy csak okolja őket a saját gyengesége elkendőzésére”.

„Ha a Fidesszel csatáztok, akkor legyetek erősebbek nála! „ – szólítja fel Márki-Zayt. „Ha az érdekeiteket csak mások szidalmazásával gondoljátok érvényesíteni, akkor nagyjából ott tartotok, ahol a Fidesz sorosozása, buzizása és hasonlók futnak, csak éppenséggel ti árulóztok. Áruló azonban csak az lehet, akivel szövetségben vagy. Ha pedig nem vagy minden érdekelttel szövetségben, akkor pedig vedd tudomásul, hogy a te világodon túl is van élet!” – írja Szanyi, aki arra hívja fel a baloldali jelölt figyelmét, hogy győzelmének egyetlen záloga az lehetne, ha a Fidesztől tudna szavazókat elhódítani. Szanyi ugyan nem írja le, de érzékelteti: erre nem tartja alkalmasnak Márki-Zayt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában