Csak ellenkeznek

2022.01.16. 10:33

Nézőpont: az ellenzék az emberek érdekeire tekintet nélkül kritizálja a kormányt

Az elemző szerint nem veszik figyelembe, hogy számos kormányzati intézkedés a baloldali szavazók tetszését is elnyerte.

Az ellenzék mindig az ellenkezőjét képviseli annak, amit a kormány tesz, tekintet nélkül arra, hogy mi szolgálja az emberek érdekeit - mondta a Nézőpont Intézet elemzője vasárnap, az M1 aktuális csatornán nyilatkozva.

Rotyis Bálint hangsúlyozta, a "baloldal vezető politikusa, Gyurcsány Ferenc nem vizsgálta felül 2010 előtti politikáját", így nincs ok feltételezni, hogy hatalomra kerülése esetén az újra ne az adóemelésekről, "újabb sarcokról", az állami szféra visszaszorításáról és a piaci szféra megerősítéséről szólna.

Kiemelte, Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének korábbi mondatai alapján a baloldal nem ért egyet a rezsicsökkentés intézményével, továbbá a baloldal üzletként tekint az egészségügyre, ami egyértelműen árnövekedéshez, az állami biztonság visszaszorításához vezetne.

Egy felelős ellenzéktől a kritikák mellett elvárható lenne, hogy amit tesz, azt "okosan tegye" - fogalmazott Rotyis Bálint, aláhúzva, hogy az ellenzék ezzel szemben mindig csak az ellenkezőjét képviseli annak, amit a kormány képvisel.

A Nézőpont Intézet elemzője példaként említette erre a rezsicsökkentés, valamint az üzemanyagok és az alapvető élelmiszerek árstopjának bevezetését. Azt mondta, az ellenzék nem mérlegelte, hogy milliók járnak jól ezekkel az intézkedésekkel, hanem csak mindenképpen ellent akartak mondani az Orbán-kormánynak.

Ebben pedig van egy verseny az ellenzéken belül: minden párt próbálja minél erősebben kritizálni a kabinet döntéseit, miközben nem veszik figyelembe, hogy számos kormányzati intézkedés a baloldali szavazók tetszését is elnyerte - vélekedett Rotyis Bálint.

Az elemző szerint a rezsicsökkentés mellett ilyen lépések voltak például a kormány családtámogatási intézkedései is.

Kiemelte, a Fidesz azért is vezetheti már több mint egy évtizede a pártok versenyét, mert ha a kormánypártok látnak egy problémát - legyen az akár nemzetközi méretű -, mindig megpróbáltak az emberek érdekeit szolgáló választ találni.

Rotyis Bálint példaként hozta az alapvető élelmiszerek árának maximálását, hozzátéve, hogy az kifejezetten előnyös a szegények számára.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában